úterý 5. ledna 2016

Uz jsou tady



                                           Dnes jenom v kratkosti mensi oznameni.



1. prosince 2015 jsem se spolecne s manzelem zamilovali do nasich dvou nadhernych deti. Na svet jsme privitali.

Emma Scarlett Kennedy

a

Adam Camden Kennedy



Ani nemohu vyjadrit jak jsem strasne stastna. Nas zivot se obratil o 360 stupnu, ale nikdy bych nemenila.

S Emmou jsme si prosli dost neprijemnym mesicem, kdy mela zdravotni potize, ale nastesti uz ji mame alespon doma. V takovych chvilich si clovek uvedomi, ze zdravi je to nejdulezitejsi. Ja se momentalne zotavuji po cisarskem rezu.

Doufam, ze si najdu cas napsat neco vice o nasich detech a jak vlastne prisly na svet. No a uz zase brecim...hormony. 

neděle 22. listopadu 2015

Coze?? 33. tyden??

    Ano, neuveritelne. Vlastne uz jsem skoro ve 34. tydnu. A tohle je muj maly update pro vas.

BABY TAG 


V kolikatem tydnu?: 33

Tehotenske obleceni: Prakticky jedine netehotenske obleceni je muj zupan. V tom prakticky ziji. 

Spanek: Budim se s prisernym palenim zahy. Ale tento tyden to bylo lepsi. 

Nejlepsi moment tohoto tydne: Meli jsme dalsi ultrazvuk. Deti vypadaji jako uz udelana miminka. 

Chybi ti neco?:  Pocit se citit normalne. Kdo byl nekdy uz tehotny, tak urcite vi, co tim myslim.

Pohyby: Neustale.

Tehotenske chute: Avokado, sladky popcorn, smoothies. Zijeme zdrave. 

Tehotenske nechute: Ryby, celkove smazene jidlo a syr.  

Pohlavi: Kluk a holka 

Nalada: Tesim se moc na Dikuvzdani. Budeme spolu sami a to bude proste uplne nejlepsi. 

Na co se tesis momentalne?: Na to, ze uz tady budeme mit za chvilku mala miminka. Jak proste. 

neděle 1. listopadu 2015

Halloween v New Yorku

    Manzel mi slibil, ze spolu budeme pred narozenim miminek travit co nejvice casu. Jake to prekvapeni, kdyz mi ve ctvrtek oznamil, ze pojedeme si uzit New Yorku v case halloweenu.

   Ja mam NYC rada. Neni to tedy moje nejoblibenejsi misto, ale ma to neco do sebe. Naposledy jsem tam byla ani nepamatuji, takze jsem byla opravdu moc nadsena. V patek kolem pate jsme sedli do auta a vyrazili. Kolem desate uz nas vital nocni New York. Videt to mesto je proste zazitek. Ja byla uplne, ale uplne vyrizena a v jednu chvili jsem si rikala, ze porodim. Toho vas usetrim...

 V sobotu, jsme vstali hezky brzy rano a vyrazili do Central Parku. Ten jsme meli diky skvele poloze hotelu, opravdu za rohem. Snad zadna z nasich navstev NYC se neobejde bez prochazky po Central Parku. A pri tom prochazeni jsem si uvedomila, jak bajecnyho mam chlapa, a ze bych prala takoveho muze kazde zene, a zadna z nas by se nemela usedit pro nic mene, nez bajecnyho muze. Obcas to trva je najit, ale ja vim, ze to jde. Kazdy den jsem za nej vdecna. Po prochazce jsme si dali bajecnou snidani a ja zavidela lidem snidat kavu. Jestli je neco co mi chybi, tak je to urcite kava. Posledni dobou mam nehorazne chute na dobry hrnek kavy.

 Po snidani jsem chtela omrknout Central Perk, kavarnu z meho oblibeneho serialu Friends (v cestine Pratele). A nasli jsme to! Ja byla uplne nadsena. Pratele jsou momentalne na Netflixu a kdybych mohla, tak se na ne divam cely den.

 No a pak nasledovaly kontrakce v metru. Ano, kontrakce. Vcera jsem mela opravdu dojem, ze porodim. Nastesti to dost rychle preslo. No jo, prvorodicka vystrasena ze vseho. 

sobota 24. října 2015

Baby Tag: 29 tyden

  Taska je uz pomalu zabalena. Posledni tydny se nam odpocitavaji. Absolutne nepocitam s tim, ze prijdou na svet na jejich termin, coz je 30. prosince. Ja osobne to vidim na zacatek prosince. A muj doktor souhlasi. Dvojcata jsou celkove privedena na svet mnohem drive.


BABY TAG 


V kolikatem tydnu?: 29

Tehotenske obleceni: Ano, vice ci mene jedine co nosim jsou saty, trika velikosti XL, teplaky. Mezi lidi mam par outfitu. Jestli muzu nekomu poradit, tak poncha jsou lepsi misto svetru. 

Spanek: Jo, ten si uzivam, mezi temi pauzami na zachod. Opravdu spim priserne. Vsechno me tlaci, pali, vsechno je natekly. 

Nejlepsi moment tohoto tydne: Moje baby shower. To si asi zaslouzi samostatny clanek. Strasne me prekvapilo, jak jsem z toho byla dojata a kolik krasnych veci jsme dostali. Za to jsem moc vdecna. 

Chybi ti neco?: Samozrejme, ze veci jako spanek a udrzeni jidla v sobe by byly fajn, ale ja jsem opravdu celkove stastna. 

Pohyby:Ano a moc, moc. Sice boli, ale ja jsem vdecna, ze kopou. Uz jsem zazila i male kontrakce.

Tehotenske chute: Strasne bych si chtela dat vino. A to ja alkohol nepila!! Manzel mi musel koupit nealko sangrii, aby se mnou vydrzel. 

Tehotenske nechute: Vcera jsem citila na trhu ryby a pozvracela jsem se. Ano. Pred lidmi. 

Pohlavi: Kluk a holka 

Nalada: Vyborna! Az na to zvraceni na verejnosti. To se ale stane, ze. Obcas mam takovy ten zachvat, jakoze nemame to a tamto a umanu se a potrebuju to hned. To se pak manzel divi, koho si to vzal.

Na co se tesis momentalne?: Uprimne? Na to, az potkam nase deti. A to ze dvou duvodu. Jeden je ten, ze jako kazda mama chci videt jak vypadaji. Druhy je ten, ze tehotenstvi je opravdu narocne.

Projekt Ceske Televize Ctyri v tom: Moje postrehy

 

    Pamatuji si prvni radu "Ctyri v tom", poradu Ceske televize, a jak jsem si rikala, ze tohle mozna budu ja za deset let. No, trvalo to mnohem mene nez deset let. Ctyri v tom shledaly velky uspech a momentalne bezi treti rada. Ja jsem prave videla ctvrty dil a bylo docela fajn videt, jak ziji jini lide a jak jine zeny podstupuji tehotenstvi. Pary jsou opravdu zajimave a jejich pribehy taktez.

1. par - Pavla a Mark

- S Pavlou mam spolecne to, ze jeji manzel (nebo pritel?) je cizinec. Musim rict, ze v dalsim se moc neshodneme. Pavla je takova ta "prirodni" maminka. Je zastankyne domacich porodu, coz je jedna z veci, kterou ja osobne nechapu. Na druhou stranu je to kazdeho vec. Ja jsem opravdu stastna, ze nemusim rodit jako africka zena, ze budu mit zazemi a odbornou peci. Od toho preci medicina je. Pavla napriklad ani neuznava ultrazvuk a rika, ze i kdyz detatko bude postizene, tak si ho necha. Coz je urcite sympaticke. Dalsi vec kterou neuznavam je neockovani deti. Pavlin syn totiz zadne ockovani nema a podle Pavly mit nebude. Napriklad jsem nevedela, ze v Cesku deti nemohou navstevovat skoly, skolky, krouzky, pokud nejsou ockovane. To mi prijde proste hrozne smutny. Vzdyt to dite nebude mit zadne kamarady! Nikdy nezazije skolni vylet. No, proste s Pavlou bych si toho moc rict nemela. Pavla je ovsem hrozne pozitivne naladena, to se mi libi. Celkove to tehotenstvi si spise uziva, nez preziva. A rodit bez epiduralu obdivuji. Nakonec se vsechno podarilo a Pavle se narodilo zdrave miminko a ze vsech tech maminek a miminek nakonec paradoxne mela nejlehci porod.

2. par - Eva a Vasek

- Tak s Evou mam zase spolecne to, ze taky mela dvojcata. Narodily se ji dve krasne holcicky. Eva zije s vyrazne starsim partnerem, ale neni to nijaka naivka a plne si uvedomuje, ze za par let bude jeji manzel stary pan, ktery se nebude moci postarat o jejich potomky. Eva ma totiz z predchoziho vztahu chlapce a ze soucasneho vztahu jeste holcicku. Musim rict, ze Eva je hodne silna zenska. Bohuzel, zije v podminkach, ktere jsou pomerne alarmujici. Maji jen takovou malou chaticku, dve loznicky a sprchu v kuchyni. Ano, takhle zije rodina o sesti clenech. Docela mi bylo lito jejiho nejstarsiho syna, protoze to vypada, ze ten hodne trpi. Podle komentaru na internetu je Eva asi nejsympatictejsi ucastnice. Ja musim rict, ze ackoliv je to sympaticka zena, jsem rada, ze nejsem v jeji situaci a nikdy jsem uplne nerozumnela zenam, ktere ziji s muzem o dvacet let starsim.

3. par - Veronika a Milos

- Tak tohle byl muj nejmene oblibeny par. Proste mi vubec povahove nesedla hlavni hrdinka. Ja vim, ze spousta zen si projde peklem kvuli muzum, ale ve spouste pripadech to je i jejich problem. Veronika ma  za sebou dva potraty a celkove tedy byla tehotna sestkrat. V jejich 28 letech je to celkem slusny vysledek. Samozrejme nechci ji soudit. Podle toho co rikala, tak si asi dite take prosla slusnym peklem a disharmonii v rodine. Je videt, ze toho ma nalozeno take pomerne dost. Jeji Milos mi byl pomerne sympaticky a pro rodinu by se roztrhal. Ale jak rikam, jejich pribeh pro me byl tim nejmene zajimavym, ale na druhou stranu by ho urcite nekdo pokladal za ten nejzajimavejsi,

4.par - Katerina a Radek

- Moji favorite a par, se kterym bych si rozumela ja i muj manzel. Kacenka je lekarka a tudiz zastava tradicni medicinu, stejne jako ja. Dale je to zena cinu, a ackoliv tohle ji je ruzne na diskuzich vycitano, ja si myslim, ze spousta lidi jeste uplne neni ok s raznou zenou, ktera dava prikazy. Kacenka je proste aktivni. Jeji manzel, stejne jako ona, je z dvojcat. To mi prijde jako uzasna nahoda. Taky se mi ale libilo, ze ackoliv Katka je go-getter, tak take rekla, ze se tesi na zivot zeny v domacnosti. A ja taky. Jeji porod a nasledujici tydny pro ni byly asi pomerne narocne. Proste to vypadalo, jako ze mela formu poporodni deprese. Toho ja se pomerne bojim take, ackoliv jsem uplne zamilovana do nasich bobecku.

Jinak takova side note. Vsimla jsem si, ze nektere veci, ktere lidi resi, se resi jedine v Ceske republice. Treba nejake damy na diskuzi resily, ze Katka zije na vesnici a nosi bilou bundu! Takze podle nich lide ze vsi muzou nosit jenom tmave barvy? Nebo jako tohle jsem vazne nepochopila. To mi proste prijde takove typicke ceske.

Tento porad je ke shlednuti na strankach Ceske televize.

středa 30. září 2015

Proc tady nebudou fotky...asi nikdy a proc jsem opatrna s internetem

        Velice dobre si uvedomuji, ze blog bez fotek je jako kuchar bez kastrolu. Na zacatku jsem nedavala fotky, protoze jsem nechtela, aby lide z meho okoli o tom vedeli. Bylo to hlavne kvuli expriteli a tomu, jaky to byl blb. To jako vysvetleni staci, ne?

       Kdyz jsem nastoupila ke druhe rodine tak host mamka mi jasne rekla, ze proste zadne fotky deti, domu a atd.

     Pak jsem zacala chodit s Ryanem a proste nebyla jsem v situaci, kdy jsem mohla davat na internet fotky z naseho zivota. Ryan nejprve pracoval pro jisteho mobilniho operatora v marketingu. Dneska pracuje pro jisty internetovy vyhledavac. Opet veci, ktere jsem proste nemohla zminit. Prosel asi peti kolovym pohovorem a napriklad ho nasli na MySpace, ktery uz leta nepouzival a byl tam pod prezdivkou. No, oba jsme zirali. Tady je alespon videt, ze proste z internetu hodne veci nikdy nezmizi a najit se da vsechno. A proste jednou muj manzel muze delat neco vic nez jen to, ze je zamestnan v marketingu te spolecnosti.

   Dale pak take pozorny ctenar vi, ze uz asi rok se snazim dostat praci, kde bych pracovala pro Ceskou republiku. A jelikoz tu praci opravdu chci, tak nemuzu davat fotky na internet. Kdybych mohla o tom rict vice, tak by to asi davalo smysl.

Kazdopadne je mi opravdu lito, ze tady nikdy nebudou tvare nasich deti. Opravdu. 

neděle 13. září 2015

Baby Tag: 24 tyden

     Dekuji za nazory pod poslednim clankem :)


Baby update...Tak priznam se, ze uz je na me tehotenstvi opravdu HODNE videt. A to mam jeste cas do prosince. Ale nevadi mi to. Minuly tyden jsme meli Labor Day, ktery jsme oslavili na Floride. Bylo to tak osvezujici. To je presne duvod proc miluju dovolene (asi jako kazdy z nas). Bajecne jsem se najedla, vykoupala na Miami, a utratila hodne penez. V brzkych tydnech nas ceka prestavba detskych pokojicku. Nikdo mi nikdy nerekl, ze dvojcata jsou draha zalezitost.



 BABY TAG 


V kolikatem tydnu?: 24 ve stredu

Tehotenske obleceni: Moji garderobu bych nazvala jako leginy a manzelova trika. Pokud vyrazim ven, resim to maxi saty a par kousky, ktere jsem nakoupila v maternity section. Tehotenstvi a dziny jsou zlo.

Spanek: Koupila jsem si takovy tehotensky polstar, kteremu se prezdiva hnizdo. Bez toho neusnu. Ted se pravidelne probouzim tak kolem treti rano. Probouzim se horkem. Jinak se spankem to zase az tak spatne neni. Jelikoz nemusim dochazet nikam do prace tak vim, ze si klidne kolem poledne mohu zdrimnout a nic se nedeje.

Nejlepsi moment tohoto tydne: Kdyz jsem se koupala na Floride a uvedomila si, ze priste az sem prijedeme, budeme mit o dva navic. 

Chybi ti neco?: Moje ceska rodina. Vzdycky jsem si predstavovala, jak budeme s mamkou prozivat moje prvni tehotenstvi spolecne. Ne pres skype. 

Pohyby: Nekdy mam pocit, ze tam ti dva spolu zapasi. Musim se priznat, ze i kdyz me nekdy kopou, tak pohyby v brise jsou jeden z nejlepsich pocitu, jake jsem kdy prozila.

Tehotenske chute: Cukrova vata, acai bowl, hodne salatu, chicken tenders z KFC. 

Tehotenske nechute: Syr, fazole, mexicke jidlo

Pohlavi: Kluk a holka 

Nalada: Dobra, i kdyz nekdy na pokraji sil. Hormony se umi ozvat.

Na co se tesis momentalne?: Mam takovy love and hate relationship s prestavbou domu. Ta myslenka je strasne dobra, ale ten cas a bordel ktery to zabere. Tesim se na hezke pokojicky pro miminka. Zitra chci kompletne objednat nabytek a dekorace.